600 milioane lei vechi pe cafele, fursecuri și reclamă la SC Parking


Deși pare la prima vedere de necrezut, societatea Parking SA continuă să jumulească banul public, banul plătit de fiecare din posesorii locurilor de parcare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

captureAstfel, din indicatorii economico-financiari prevăzuți în bugetul SC Parking pe 2016 aflăm cu stupoare că această societate, ca să poată funcționa, are neapărată nevoie de 600 milioane vechi pentru serviciile de protocol și publicitate. Cu alte cuvinte, sucuri, cafele, fursecuri și alte scofeturi pentru cei 15 angajați ai societății. Am fi curioși să aflăm câte cafele și câte fursecuri au ajuns cu adevărat la angajați și câte au fost doar pentru satisfacerea nevoilor conducerii societății. Mai mult ca sigur, aceste sute de milioane au fost cheltuite pentru ca membrii Consiliului de Administrație să-și poată desfășura acele ședințe de 15-20 minute, o singură dată pe lună, în condiții mai mult decât excepționale.
Vă vine să credeți sau nu, ca o societate să fie manageriată spre pierderi, avea neapărată nevoie de un buget consistent de protocol.

Intrând în adâncul cifrelor, aflăm că din contul general de protocol și publicitate, 350 milioane s-au dus pe cafele și fursecuri și 250 milioane pentru publicitate.

Uluitor e altceva: Primăria Piatra-Neamț, societate cu apr. 400 angajați, nu are fonduri pentru protocol, deși acolo s-ar impune cheltuieli de felul ăsta pentru delegații străine care intră în contact cu administrația municipiului. Consiliul Județean Neamț are fonduri de protocol în sumă de 200 lei/lună, adică 2400 lei pe an. În cifre comparabile, bugetul cafelelor de la Parking este de 15 ori mai mare decât cel de la Consiliul Județean Neamț. Astfel, banii încasați de pe 422 locuri de parcare se duc direct în bugetul cafelelor, al fursecurilor și al publicității societății Parking.

Cu acesta sumă, putem afirmă ca domnii din conducerea Parking ar putea bea într-un an în jur de 8700 cafele sau ar mânca 2,7 tone fursecuri. Desigur, pare hilar, dar aici s-au scurs banii dumneavoastră.

Dacă încă vă era neclar cum o societate care încasează bani de la cetățenii din Piatra-Neamț, trage două linii albe în parcare și termină anul pe minus, considerăm că cifrele prezentate mai sus reprezintă doar o mică parte din ceea ce înseamnă sifonarea banului public și al unui management defectuos.

Nota Bene – În ultima ședință de Consiliu Local, consilierii PSD+PMP+ALDE au votat rectificarea bugetului SC Parking SA. Adică societatea are cheltuieli cu 54.641 mai mari față de nivelul bugetului aprobat deși, în nota de fundamentare a proiectului se menționa că printre cheltuieli s-au redus protocolul și publicitatea cu 31.300 lei. (din 60.ooo lei) 

Vezi și Petiție pentru desființarea societății Parking

Vezi și PARKING SA, o bombă cu ceas! Va plăti cineva pentru dezastrul financiar?

Vezi și Propunere din partea unui consilier local – DESFIINȚAREA SC. PARKING

Vezi și Desființarea SC Parking, luată în calcul și de Liviu Harbuz

Vezi și Bătaie de joc! Parking blochează și pe locurile libere din oraș

Vezi și Primăria Piatra-Neamț reacționează la scandalul Parking: „analizăm soluții”

Vezi și SC Parking SA, societatea condusă de activul de partid al PMP

D.M.B.
PUBLICITATE