5 incendii stinse de pompieri în acest weekend. Trei mașini, o locuință și un loc de depozitare a deşeurilor

Vineri, 23.06.2017, la ora 22:35, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu la un autoturism în localitatea Costişa. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat nouă pompieri militari cu o autospecială de stingere şi o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț şi trei pompieri voluntari cu o autospecială de stingere din cadrul SVSU al oraşului Buhuşi. În urma evenimentului au ars interiorul autoturismului, toate geamurile, planşeu bord. La ajungerea la locul evenimentului incendiul era lichidat de SVSU al oraşului Buhuşi.
Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost “conductor/cablu electric defect”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Sâmbătă, 24.06.2017, la ora 10:01, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară în comuna Alexandru cel Bun, sat. Agârcia. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat unsprezece pompieri militari salvatori cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț şi un pompier voluntar din cadrul SVSU Alexandru cel Bun. În urma evenimentului au ars mobilierul și apatratura electronică.
Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost “efectul termic de la un aparat electrocasnic/televizor”. (vezi articolul – AICI)

Duminică, 25.06.2017, la ora 04:33, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu la un autoturism în comuna Tămăşeni, sat. Tămăşeni. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat opt pompieri militari cu o autospecială de stingere şi o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman şi un voluntar din cadrul campaniei „Salvator din Pasiune” la ISU Neamţ. În urma evenimentului au ars materiale combustibile ale ansamblului motor, bord, instalaţia electrică, tapiţerie faţă, anvelope faţă. Autoturismul se afla parcat în faţa postului de poliţie.
Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost “folosirea intenţionată a sursei de aprindere”. (vezi articolul – AICI)

Duminică, 25.06.2017, la ora 10:04, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu la un loc de depozitare a deşeurilor menajere în municipiul Piatra Neamţ, str. Ştefan cel Mare. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat unsprezece pompieri militari cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamţ. În urma evenimentului au ars cca. 150 kg deşeuri menajere..
Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost “depozitarea jarului nestins în apropierea materialelor combustibile”. (vezi articolul – AICI)

Duminică, 25.06.2017, la ora 21:00, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu la un autoturism în localitatea Gâdinţi. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat opt pompieri militari cu o autospecială de stingere şi o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman şi un voluntar din cadrul SVSU al comunei Gâdinţi. În urma evenimentului au ars elementele combustibile din compartimentul motor, s-au degradat capota faţă şi parbrizul. În momentul producerii incendiului autoturismul se afla în mers, conducătorul auto abandonând autoturismul.
Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost “conductor electric defect”.

PUBLICITATE