5 incendii în ultimele 24 de ore în Neamț


Joi, 07.01.2016, la ora 13:14, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din comuna Mărgineni.
La locul indicat s-au deplasat 11 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, precum şi trei membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Mărgineni cu o autospecială, constatând că incendiul cuprindea o casă, existând riscul extinderii imediate către anexele din gospodărie şi către casa vecină, de tip parter-etaj, distanţa dintre casa afectată şi acoperişul celei învecinate fiind de doar un metru şi jumătate. Echipajul SMURD a acordat primul ajutor calificat proprietarei, în vârstă de 71 de ani, care a suferit un atac de panică, şi a transportat-o la spital. Forţele au stins incendiul, după acţiuni ce au durat aproape trei ore. Au ars acoperişul casei, din astereală din lemn, învelit cu tablă şi carton asfaltat, pe o suprafaţă de 120 mp., planşeul casei, din lemn şi bârnă, pe o suprafaţă de 80 mp., mobilierul şi îmbrăcămintea din cele patru camere ale casei, precum şi documentele proprietarei, fiicei şi nepotului acesteia. Cauza probabilă a incendiului: coş de fum deteriorat. La intervenţie au participat şi 12 localnici.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

 Joi, 07.01.2016, la ora 13:34, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din satul Filioara, comuna Agapia. La locul indicat s-au deplasat un ofiţer şi cinci subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, constatând că incendiul cuprindea bunurile din bucătărie. Pompierii au stins în scurt timp incendiul, în urma căruia au ars un dulap, o carpetă, un casetofon şi un televizor. Cauza probabilă a incendiului: focul deschis în spaţii închise (candelă).

Vineri, 08.01.2016, la ora 01:17, o persoană din satul Potoci al oraşului Bicaz a anunţat Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ, prin apel la „112”, că se văd flăcări la o construcţie aflată la mai bine de un km. şi jumătate de locul unde sa afla persoana. La locul indicat s-au deplasat nouă subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, constatând că incendiul cuprindea o bucătărie de vară, existând riscul extinderii către casa din lemn, aflată la doi metri de anexa cuprinsă de flăcări. Pompierii au stins în limitele găsite incendiul, în urma căruia au ars construcţia din lemn, pe o suprafaţă de aproximativ 7 mp., şi bunurile din interior. Cauza probabilă a incendiului: sistem de încălzire amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile. La intervenţie au participat şi doi membri ai Serviciulul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Bicaz cu o autospecială.

Vineri, 08.01.2016, la ora 02:42, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la un stog de coceni aflat într-o gospodărie din localitatea Păstrăveni. La locul indicat s-au deplasat cinci subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Păstrăveni, constatând că incendiul cuprindea stogul de coceni şi gardul gospodăriei, pe lungime de zece metri. Pompierii au stins după o jumătate de oră incendiul, în limitele găsite. Cauza probabilă a incendiului: fumatul în locuri nepermise.

Vineri, 08.01.2016, la ora 07:05, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la un chioşc dezafectat din municipiul Piatra Neamţ, Aleea Ulmilor. La locul indicat s-au deplasat nouă subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, constatând că incendiul cuprindea acoperişul construcţiei şi bunuri din interior. Pompierii au stins după o jumătate de oră incendiul, în urma căruia au ars şipca din lemn din componenţa acoperişului, pe o suprafaţă de aproximativ 6 mp., îmbrăcăminte, hârtie şi deşeuri. Cauza probabilă a incendiului: focul deschis în spaţii deschise. În chioşc se adăposteau persoane fără adăpost.

PUBLICITATE