30 de liceenii au descins la sediul Jandarmeriei Neamţ


Vineri, 25 noiembrie a.c., 30 de elevi de la Colegiul Naţional ,,Petru Rareş” şi de la Liceul cu Program Sportiv din Piatra Neamţ au fost în vizită la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ pentru a afla cât mai multe detalii cu privire la o carieră în Jandarmeria Română.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Dacă în mod obişnuit, jandarmii mergeau în unităţile şcolare pentru a desfăşura activităţi preventiv-educative şi de informare, de această dată elevii au luat iniţiativa de a se întâlni cu oamenii legii şi de a sta de vorbă timp de câteva minute.

În cadrul acestei activităţi de informare, tinerii s-au arătat interesaţi de o carieră militară în Jandarmeria Română iar pentru lămurirea tuturor detaliilor, doi ofiţeri ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ au fost luaţi la întrebări de către elevi şi le-au răspuns cu promptitudine la toate curiozităţile referitoare la condiţiile şi criteriile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a accede într-o instituţie militară de învăţământ a Ministerului Afacerilor Interne.

Totodată, elevii care vor avea împlinită vârsta de 18 ani la data de 11 decembrie a.c.,  şi îşi vor putea exercita dreptul de vot în ziua alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, au aflat de la jandarmii nemţeni despre campania de informare ”ALEGE SĂ FII CORECT!”, o campanie a Ministerului Afacerilor Interne. Astfel, tinerii au fost informaţi cu privire la dispoziţiile legale, au fost sfătuiţi să adopte un comportament prosocial şi legal atât pe timpul campaniei electorale, cât şi în ziua Alegerilor Parlamentare.

D.M.B.
PUBLICITATE