3 iulie – Vacanțe Muzicale la Piatra-Neamț – Ziua I


Duminică, 3 iulie, s-a dat startul ediţiei cu numărul 43 a Festivalului Internaţional VACANŢE MUZICALE LA PIATRA-NEAMŢ. Pentru deschiderea prestigioasei manifestări, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” a invitat Filarmonica din Braşov, la pupitru dirijoral aflându-se, pentru acest eveniment, Nayden Todorov (Bulgaria), iar solist, viloncelistul Anton Niculescu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Programul a cuprins uvertura operei „Nunta lui Figaro” (W.A. Mozart), Concertul în Si bemol Major pentru violoncel şi orchestră (Luigi Boccherini), solist Anton Niculescu, şi Simfonia a IV-a „Italiana” (Felix Mendelssohn Bartholdy).

„Mulțumim că sunteți alături de noi la cea de-a 43-a ediție a acestui festival, mulțumim că ne-ați ajutat să-l ducem cât mai departe. E istoria noastră, e brandul județului Neamț și ar fi păcat să nu ducem acest eveniment important mai departe. Văd că sunteți în număr mare și mă bucur. Avem un program deosebit, cu muzicieni consacrați dar și cu tineri muzicieni cărora, sper să le oferiți aplauzele dumneavoastră.” a declarat în deschidere Carmen Nastasă, directorul Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”

PUBLICITATE