25 martie – Ziua Poliției Române la Piatra Neamț. Foto / Video


În cinstea acestei zile şi pentru a marca cei 194 de ani de atestare documentară, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamț a avut loc, astăzi, o ședință festivă la care au participat oficialități locale, reprezentanții celorlalte structuri MAI și ai instituțiilor de cooperare interinstituțională. Despre semnificaţia zilei de 25 martie le-a vorbit celor prezenţi în sala de festivităţi a inspectoratului, directorul Arhivelor Naţionale Neamț, dl. Pavăl Daniel, după care prefectul județului Neamț, d-na Niculina Dobrilă a dat citire mesajului adresat poliţiştilor de către Ministrul Afacerilor Interne – chestor de poliție Petre Tobă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Inspectorul Șef a prezentat mesajul Inspectorului General al Poliţiei Române – chestor de poliţie Bogdan Despescu transmis cu ocazia acestei zile, după care au fost acordate cupele câştigătorilor concursurilor sportive la disciplinele șah, volei feminin, tenis de masă şi minifotbal.

Continuând tradiția, Inspectoratul de Poliţie Județean Neamţ a organizat activități în Piața Turnului lui Ștefan ce Mare din municipiul Piatra Neamț, cu ocazia aniversării celor 194 de ani de atestare documentară.

Astfel, pe platoul central, poliţiştii le-au pregătit nemțenilor o prezentare a dotării și tehnicii folosite în activităţile de zi cu zi, aici fiind expuse autoturismele din dotarea IPJ Neamț, autospeciala folosită de Serviciul de Acţiuni Speciale şi Laboratorul Criminalistic. Echipele mixte, formate din poliţist-conductor şi câine, i-au încântat pe cei mici cu demonstraţii de prindere şi imobilizare a infractorilor, de detectare produse din tutun, iar autospecialele folosite de poliţiştii rutieri au constituit unul dintre punctele de atracție.

Nu au lipsit exercițiile tactice executate de luptătorii Serviciului de Acțiuni Speciale Neamț, care au stârnit admirația și aplauzele celor prezenți pe platoul Curții Domnești.

Emilia Arcan, alături de polițiști, la aniversare

IPJ2Președintele Consiliului Județean Neamț, Emilia Arcan, a fost alături de polițiștii nemțeni, la aniversarea a 194 de ani de existență a acestei importante instituții. Momentul aniversar a fost marcat printr-o ceremonie oficială, care a avut loc la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț, după care, în Piața Libertății din centrul municipiului, a avut loc o demonstrație la care au participat polițiști de la mai multe servicii și câinii dresați special pentru diverse misiuni. „În fiecare an, pe 25 martie, îi felicităm pe cei care au ales să își dedice viața veghind la liniștea și siguranța cetățeanului. Urările sunt aceleași și mereu potrivite: să aveți putere de muncă, pentru că fiecare zi pentru dumneavoastră înseamnă o provocare! Vă doresc să aveți sănătate, pentru a face față tuturor solicitărilor și să vă bucurați de satisfacția muncii, de realizări profesionale și personale! Vă doresc să vă desfășurați cu ușurință nobila misiune în menținerea unui climat de ordine și securitate publică!

Cu drag mă alătur celor care apreciază la adevărata lor valoare eforturile pe care le depuneți și vă felicit pentru profesionalismul de care dați dovadă. Consiliul Județean Neamț rămâne un partener al dumneavoastră, dornic să răspundă colaborărilor în interesul cetățeanului.

Vă asigur de tot respectul meu, doamnelor și domnilor polițiști! Și admirația este cu atât mai mare, cu cât de la o întâlnire la alta cu dumneavoastră, văd tot mai multe doamne în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț! Bucurați-vă de încrederea și respectul populației!“, a declarat Emilia Arcan, președintele Consiliului Județean Neamț, la întâlnirea cu polițiștii nemțeni.

PUBLICITATE