200 de elevi de la Colegiul „Roman Vodă”, informați despre riscul consumului de droguri


Jandarmeria Neamţ şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Neamţ alături de 200 de elevi din cadrul Colegiului Naţional ,,Roman Vodă”

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

unnamed (1)Marţi, 1 martie, locotenent colonel Marius Pascaru din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ şi doamna Nicoleta Tablan de la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Neamţ au fost alături de aproximativ 200 de elevi de la Colegiul Naţional ,,Roman Vodă” în cadrul unei activităţi de prevenire a consumului de droguri.

Specialiştii în prevenire au fost prezenţi printre elevi în urma unei solicitări venite din partea unităţii de învăţământ. Activităţile desfăşurate au avut drept scop creşterea nivelului de informare şi conştientizare cu privire la implicaţiile şi riscurile consumului de droguri ori de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive.

unnamed (2)În cadrul activităţii au fost prezentate şi materiale filmate cu mărturii ale consumatorilor de droguri însă partea mai interesantă a venit odată cu folosirea ochelarilor care simulează starea de ebrietate.

La sfârşitul activităţii desfăşurate, directorul unităţii şcolare le-a mulţumit celor doi pentru sprijinul acordat şi a declarat că inclusiv ei, profesorii, au rămas plăcut impresionaţi de modul în care s-a desfăşurat activitatea.

unnamed (3)Întâlniri similare au avut loc pe 21 ianuarie, la Liceul Tehnologic ,,Dimitri Leonida” din Piatra Neamţ şi pe 27 ianuarie la Colegiul Tehnic ,,Petru Poni” din municipiul Roman.

Aceste activităţi sunt demarate în baza unui proiect de formare de abilităţi de viaţă pentru prevenirea consumului de droguri intitulat ,,LECŢII PENTRU MÂINE”, program de care beneficiază mai multe unităţi şcolare din judeţul Neamţ. Acest proiect îşi propune exersarea anumitor abilităţi de viaţă esenţiale în prevenirea consumului şi dependenţei de droguri, abilităţi cum ar fi cele de comunicare, de rezolvare a conflictului, de luare a deciziilor ori abilităţi de a se opune.

PUBLICITATE