16 ani de închisoare pentru italianul care a omorât un bărbat din Neamț pe 13 martie 2016

Michele Rignanese, bărbatul de 66 de ani care pe 13 martie l-a ucis prin înjunghiere pe un bărbat de 30 de ani din Neamț, a fost condamnat la șaisprezece ani de închisoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Crima a avut loc duminică, 13 martie, în jurul orei 20:00 în parcul Piazza Bottesini din Torino. (Italia) Romașcanul Claudiu Gheorghe Astanei a fost înjunghiat de 14 ori în zona pieptului și a gâtului cu un cuțit de bucătărie de 16 cm și a murit pe loc, încercările de resuscitare fiind inutile. (vezi articolul – AICI)

Pe 9 februarie, judecătorul pentru audieri preliminare din Torino a pronunțat sentința de condamnare, după ce a acceptat teza de semiinfirmitate mintală a inculpatului înaintată de avocatul său. Procurorul ceruse 18 ani.

Rignanese este o veche cunoștință a forțelor de ordine. În spate are circa zece condamnări pentru furt. Trăia de unul dingur, în condiții de sărăcie. În afara viciului alcoolului, după cum s-a clarificat pe timpul anchetei, avea și probleme mintale, chiar dacă numai parțiale, motiv pentru care pedeapsa pentru omor a fost redusă cu câțiva ani, așa cum prevede codul penal. – notează gazetaromaneasca

sursa: gazetaromaneasca
PUBLICITATE