12 incendii stinse de pompieri, pe raza județului Neamț, în acest weekend

Vineri, 31.03.2017, la ora 11:38, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu, la o autoutilitară încărcată cu furaje, în satul Stăniţa, comuna Stăniţa. Pentru localizarea și stingerea incendiului, la locul evenimentului s-au deplasat nouă pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman şi patru membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Stăniţa. În urma evenimentului au ars autoutilitara şi cca. 200 kg furaje(fân).
Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost neprotejarea termică corespunzătoare faţă de eşapament.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Vineri, 31.03.2017, la ora 22:43, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară în satul Dobreni, comuna Dobreni. Pentru localizarea și stingerea incendiului, la locul evenimentului s-au deplasat unsprezece pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD de la Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ şi un pompier voluntar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Dobreni.
Prin intervenţia prompt şi eficientă a pompierilor militari salvatori de la Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ şi a Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Dobreni, a fost limitată propagarea flăcărilor la întreaga construcţie. În urma evenimentului au ars cca. 6 mp tavan şi lambriu construit din lemn. Au fost distruse parchetul laminat din două camere şi două covoare.
Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost coş de evacuare a fumului neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

Sâmbătă, 01.04.2017, la ora 11:03, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară P+M în satul Vlădiceni, comuna Bârgăuani. Pentru localizarea și stingerea incendiului, la locul evenimentului s-au deplasat treisprezece pompieri militari cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, de la Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ şi doi pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Bârgăuani.
În urma evenimentului au ars cca. 240 mp acoperiş din lemn cu învelitoare din tablă, 10 covoare depozitate în mansardă, tâmplărie PVC depozitată în mansardă(3 ferestre, 2 uşi), CCA. 20 mp lambriu PVC, anexă de locuit la cca. 1 m de casă. S-au deteriorat cca. 176 mp planşeu aflat între parter şi mansardă, 4 mp lambriu PVC. O femeie în vârstă de 52 ani a suferit un atac de panică fiind preluată de echipajul SMURD prezent la locul evenimentului şi transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ.
Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost un burlan de fum metalic deteriorat.

Sâmbătă, 01.04.2017, la ora 13:51, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară în satul Miron Costin, comuna Trifeşti. Pentru localizarea și stingerea incendiului, la locul evenimentului s-au deplasat paisprezce pompieri militari cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, de la Detaşamentul de Pompieri Roman şi doi pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Trifeşti.
În urma evenimentului au ars cca. 30 mp acoperiş din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment, 3 metri liniari gard din lemn, 30 kg deşeuri menajere.
Împrejurarea determinantă a producerii acestuia jar purtat de vânt căzut pe materiale combustibile.

Duminică, 02.04.2017, la ora 15:57, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară în satul Nemţişor, comuna Vânători Neamţ. Pentru localizarea și stingerea incendiului, la locul evenimentului s-au deplasat un ofiţer şi şaptesprezece subofiţeri cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, un autocamion de intervenţie şi o autospecială Dacia Duster, de la Detaşamentul de Pompieri Târgu Neamţ şi patru pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Vânători Neamţ. Incendiul s-a propagat la alte două locuinţe învecinate.
În urma evenimentului au ars:

  • Locuinţa unde a izbucnit incendiul – cca. 30 mp grajd construit din bârnă de lemn cu învelitoare din şindrilă, 3 metri liniari gard din lemn, unelte agricole, trei butoaie din lemn;
  • Locuinţa la care s-a propagat incendiul – cca. 60 mp construcţie din bârnă de lemn, vată minerală şi lambriu din PVC, cca. 50 metri liniari gard lemn, două porţi acces din lemn;
  • Locuinţa la care s-a propagat incendiul – două depozite de furaje pe o suprafaţă de cca. 95 mp, 8 tone fân;

Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost depozitarea cenuşii în apropierea materialelor combustibile.

Duminică, 01.04.2017, la ora 20:48, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară  la centrala termică în localitatea Dumbrava Roşie. Pentru localizarea și stingerea incendiului, la locul evenimentului s-au deplasat opt pompieri militari cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, de la Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ şi un pompier voluntar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Dumbrava Roşie.
În urma evenimentului au ars cca. 3 mp tavan, 2 metri liniari polistiren.
Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost coşuş de fum deteriorat.

Luni, 03.04.2017, la ora 00:46, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească în satul Nemţişor, comuna Vânători Neamţ. Pentru localizarea și stingerea incendiului la locul evenimentului s-au deplasat şase pompieri militari cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă de la Detaşamentul de Pompieri Târgu Neamţ.
În urma evenimentului au ars cca. 15 mp perete grajd, cca. 5 metri liniari gard lemn, cca. 20 mp planşeu din lemn.
Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost propagarea focului de la vecinătăţi.

Incendii de vegetaţie

Sâmbătă, 01.04.2017, la ora 17:07, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu de vegetație uscată în localitatea Bîra. La locul indicat de apelant s-au deplasat zece subofițeri cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman. Forţele au stins incendiul, în urma căruia a ars vegetaţie uscată şi deşeuri menajere, pe o suprafaţă de aproximativ 200 mp. Cauza probabilă a incendiului este folosirea intenţionată a sursei de aprindere.  

Sâmbătă, 01.04.2017, la ora 20:18, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu de vegetație uscată în localitatea Crăcăoani. La locul indicat de apelant s-au deplasat cinci pompieri militari cu o autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamţ şi un pompier voluntar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Crăcăoani. Forţele au stins incendiul, în urma căruia a ars vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de aproximativ un hectar. Cauza probabilă a incendiului este foc deschis în spaţii deschise.

Sâmbătă, 01.04.2017, la ora 21:36, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu de vegetație uscată în localitatea Gâdinţi. La locul indicat de apelant s-au deplasat paisprezece pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman şi un pompier voluntar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Gâdinţi. Forţele au stins incendiul, în urma căruia a ars vegetaţie uscată şi stuf, pe o suprafaţă de aproximativ 500 mp. Cauza probabilă a incendiului este foc deschis în spaţii deschise.

Duminică, 02.04.2017, la ora 18:24, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu de vegetație uscată în satul Vaduri, comuna Alexandru cel Bun. La locul indicat de apelant s-au deplasat patru pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi un atomizor din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamţ. Forţele au stins incendiul, în urma căruia a ars vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de aproximativ 2500 mp. Cauza probabilă a incendiului este foc deschis în spaţii deschise.

Duminică, 02.04.2017, la ora 20:28, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu de vegetație uscată în satul Preluca, comuna Pângăraţi. La locul indicat de apelant s-au deplasat şase pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamţ. Forţele au stins incendiul, în urma căruia a ars vegetaţie uscată şi stuf, pe o suprafaţă de aproximativ 800 mp şi cca. 1.5 tone deşeuri. Cauza probabilă a incendiului este foc deschis în spaţii deschise.

PUBLICITATE