10 milioane de euro investite într-o nouă fabrică în județul Neamț. În luna iulie, se va deschide

Elis Pavaje, cel mai mare producator local de pavele, pavaje si borduri din Romania, urmează să deschidă cea de-a treia fabrică, în județul Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În luna Iulie, urmeaza sa deschidem cea de-a treia fabrica Elis Pavaje, la Secuienii Noi, in judetul Neamt.  Speram in acest fel, sa putem raspunde prompt tuturor cererilor din piata.” a declarat dl Emil Gota, director general Elis Pavaje, în cadrul unui eveniment ce a avut loc săptămâna trecută.

Scopul investiţiei este, potrivit reprezentanţilor companiei, de a răspunde solicitărilor în creştere de prefabricate din beton (pavele, borduri, rigole, bolţari) şi de a optimiza costurile logistice pe zonă Moldovei. Investiţia totală se ridică la 10 milioane de euro, urmând să fie amortizată în termen de 10 ani iar capacitatea totală de producţie a companiei va ajunge la 15.000 mp de pavele/zi.

“In luna iulie, cel tarziu in august, vor iesi pe poarta fabricii primele modele de pavele, iar viitoarea fabrica din localitatea Secuienii Noi (jud. Neamt) va dispune de cea mai mare si mai moderna capacitate de productie instalata in Romania. (…) Investitia ne va permite sa ne diversificam portofoliul, cat si sa asiguram livrari mai bune in zona de Est a tarii. Sunt increzator in aceasta investitie, iar estimarile mele arata ca anul acesta business-ul va trece de pragul de 40 de milioane de euro”, a spus Emi Gota, pentru wall-street.ro.

Avand o capacitate totala de 5000 mp/ zi, fabrica va produce  produce pavele premium si standard, borduri, boltari si rigole. Utilajul de productie reprezinta o linie integral automatizata, de ultima generatie, achizitionata din Germania. Hala de productie si spatiile de depozitare marfa se vor extinde pe o suprafata totala de 50.000 mp.

Investitia realizata de Elis Pavaje va avea un impact pozitiv pe piata muncii din zona Moldovei, prin crearea a 40 de locuri de munca pana la finalul anului 2017

PUBLICITATE