10 incendii pe raza județului Neamț în perioada Sărbătorilor Pascale

Vineri, 14.04.2017, la ora 03:19, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară în oraşul Târgu Neamţ. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat şapte pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamţ. În urma evenimentului au ars acoperişul unei anexe gospodăreşti pe o suprafaţă de cca. 120 mp, bunuri de uz casnic.
Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost “foc deschis în spaţii închise”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Vineri, 14.04.2017, la ora 10:26, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară în satul Bodeştii de Jos, comuna Bodeşti. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat nouă pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamţ și un voluntar din cadrul Campaniei de voluntariat “Salvator din pasiune” la ISU Neamţ. La intervenţie au participat şi doi pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Bodeşti. În urma evenimentului au ars cca. 25 mp(două camere), o ladă frigorifică, un dulap, un televizor, tâmplărie lemn, alte bunuri de uz casnic, documente de identitate.
Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost “conductor electric defect”.

Sâmbătă, 15.04.2017, la ora 20:11, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu la un coş de evacuare a fumului în localitatea Ceahlău. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat cinci pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă de la Garda II Poiana Teiului și doi pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Ceahlău. În urma evenimentului au ars funinginea din interiorul coşului de evacuare a fumului.
Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost “coş de fum necurăţat”.

Duminică, 16.04.2017, la ora 00:14, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu la un stog de fân în satul Bodeştii de Jos, comuna Bodeşti. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat doisprezece pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ și un pompier voluntar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Bodeşti. În urma evenimentului au ars cca. 15 tone fân şi cca. 5 ml gard din lemn.
Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost “folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”.

Duminică, 16.04.2017, la ora 04:06, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară în satul Dolheşti, comuna Pipirig. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat un ofiţer şi paisprezece subofiţeri cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD, o autospecială de comandă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ și trei pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Pipirig cu o autospecială de stingere cu apă. Incendiul s-a propagat la alte două locuinţe învecinate. În urma evenimentului au ars:

  • Locuinţa la care s-a produs incendiul: cca. 12 mp din mansarda şi acoperişul locuinţei, asterială  din lemn, învelitoare carton bituminat, bunuri casnice, cca. 15 mp planşeu din lemn, degradându-se pereţii locuinţei, aparatură electrocasnică, instalaţii şi alte bunuri;
  • A doua locuinţă aflată în aceiaşi curte: 10 mp acoperiş;
  • A treia locuinţă: cca. 140 mp acoperiş, planşeu lemn, tâmplărie PVC, degradându-se structura din lemn a acoperişului, două tone porumb boabe, două motoscutere.

Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost “coş de evacuare a fumului amplasat necorespunzător fată de materiale combustibile”.

Duminică, 16.04.2017, la ora 04:42, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu la un adăpost de animale în localitatea Tazlău. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat zece pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ și cinci pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Tazlău. În urma evenimentului au ars grajdul de animale pe o suprafaţă de cca. 80 mp construit din bârne de lemn, o bovină, 27 păsări, acoperişul bucătăriei de vară pe o suprafaţă de cca. 20 mp.
Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost “echipament de iluminat improvizat”.

Luni, 17.04.2017, la ora 00:52, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu la un apartament aflat la etajul 3-4(duplex) din Municipiul Piatra Neamţ, str. Orhei. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat treisprezece pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi două ambulanţe SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ. În urma evenimentului au ars uşa de la congelator, uşa de la bucătărie, fereastră termopan, degradându-se un mobilierul din bucătărie şi tencuiala. O femeie de 83 ani a fost evacuată de pompierii militari salvatori şi predată echipajului SMURD de terapie intensivă, pentru îngrijiri medicale, suferind intoxicaţie cu fum şi arsuri la nivelul membrelor superioare.
Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost “foc deschis în spaţii închise”.
(vezi articolul – AICI)

Luni, 17.04.2017, la ora 18:39, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu la un coş de evacuare a fumului în localitatea Săvineşti. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat şase pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ. În urma evenimentului au ars funinginea din interiorul coşului de evacuare a fumului.
Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost “coş de fum necurăţat”.

Incendii de vegetaţie

Sâmbătă, 15.04.2017, la ora 19:52, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu de vegetație uscată în localitatea Piatra Şoimului. La locul indicat de apelant s-au deplasat trei pompieri militari cu un autocamion de intervenţie din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamţ. Forţele au stins incendiul, în urma căruia a ars vegetaţie uscată  pe o suprafaţă de aproximativ 800 mp. Cauza probabilă a incendiului este “foc deschis în spaţii deschise”.

Duminică, 16.04.2017, la ora 19:23, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu de vegetație uscată în localitatea Gârcina. La locul indicat de apelant s-au deplasat cinci pompieri militari cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamţ şi cinci pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Gârcina. Forţele au stins incendiul, în urma căruia a ars vegetaţie uscată  pe o suprafaţă de aproximativ un hectar. Cauza probabilă a incendiului este “foc deschis în spaţii deschise”.

PUBLICITATE