1 iunie – Daruri, jocuri, bucurii pentru copiii din centrele de plasament din Neamț

Ziua Copilului este sărbătorită și anul acesta în toate centrele de plasament din Neamț alături de zeci de voluntari și fundații care nu i-au uitat pe copii și au vrut să le ofere o zi de poveste.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Evenimentele au luat startul încă din prima zi a acestei săptămâni, voluntarii organizând în centre petreceri surpriză cu tort, pizza, prăjituri și cu mici cadouri care au adus zâmbete pe chipurile celor mici. Miercuri, copiii centrelor Familia Mea și Romanița Roman au fost invitați la un spectacol organizat de Muzeul de Istorie la finalul căruia cu toții au primit dulciuri și jucării.

Tot miercuri, părintele paroh Andrei Gabriel Adrian, de la Parohia Pâncești, însoțit de 15 elevi din localitate au oferit cadouri copiilor instituționalizați în Complexul de Servicii Romanița Roman. Copiii au primit jucării, dulciuri, cărți de colorat, acuarele și creioane colorat dar și câte o cruciuliță sfințită.  

Dacă unele evenimente au avut deja loc, altele sunt programate chiar pe data de 1 iunie, când rezidenții din centrele de plasament vor avea parte de o zi specială. Cei mici vor participa la spectacole și vor primi din nou tort iar cei mai mari vor merge la picnicuri unde vor lua parte la diverse concursuri și întreceri sportive, vor cânta și vor dansa, astfel încât ziua lor să fie una de neuitat.

Și copiii cu dizabilități instituționalizați în centrele din Roman și Piatra Neamț au sensibilizat multe inimi și au fost vizitați de voluntarii mai multor ong-uri care le-au făcut daruri și petreceri surpriză. Toate aceste acțiuni sunt posibile prin prisma colaborării îndelungate și frumoase pe care DGASPC Neamț o are cu reprezentanții multor fundații și ai comunității locale.

Implicarea societății civile și a comunității în organizarea unor astfel de manifestări nu face decât să potențeze eforturile noastre instituționale pentru a  obține rezultate cât mai bune. Aceste evenimente demonstrează cât de dornici sunt nemțenii să se implice și să ajute nu doar pentru a le oferi copiilor din centrele rezidențiale o zi specială dar și să contribuie la integrarea lor în societate   Le mulțumim tuturor celor care  contribuie constant într-un fel sau altul la dezvoltarea armonioasă a acestor copii și  care prin  altruism și implicare modelează destine. Tuturor copiilor le dorim de ziua lor să crească în liniște și siguranță, să fie sănătoși și să aibă mereu zâmbetul pe buze. La mulți ani copii și nu încetați să luptați pentru a vă  îndeplini toate visele!“, a declarat Cristina Păvăluță, director general al DGASPC Neamț. .

PUBLICITATE