1 Decembrie 2016 – Ziua Națională a României la Piatra-Neamț.


Ziua Națională a României a fost serbată, ca în fiecare an, la Piatra-Neamț. Începând cu ora 12:00 a avut loc ceremonia și parada militară organizată cu prilejul zilei de 1 Decembrie – Ziua Națională a României. Peste o mie de oameni au participat la acest eveniment organizat în Piața Ștefan cel Mare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Și totuși, astăzi (1 decembrie 2016), am fost martorii unor nesimțiri rar întâlnite ale unor candidați la alegerile de pe 11 decembrie. Practic, s-au folosit de sărbătoarea națională pentru a-și face campanie electorală, pentru a-și face cunoscute fețele și sloganurile electorale. 

Cel mai grav a fost atunci când echipa candidaților independenți (Sebastian Burduja și Andrei Carabelea) au împărțit pliante electorale celor care au venit – să vadă parada militară și nu să fie îndemnați cum să voteze.
Aceștia nu au fost singurii care au ținut să-și promoveze „fețele” la o sărbătoare națională. Și câțiva candidați PSD au îmbrăcat costumul popular și au defilat alături de oficialități, călcând în picioare protocolul unei asemenea manifestări. Totul a culminat cu „urarea” președintelui PSD Neamț (din calitate de președinte al Consiliului Județean), care a ținut să le amintească pietrenilor sloganul de campanie al PSD – „Îndrăznește să crezi în România”.

D.M.B.
PUBLICITATE